reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Opole
-4.7°C
wschód słońca: 07:47
zachód słońca: 15:50
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Opolu

kiedy
2025-12-26 16:00
miejsce
Parafia Ewangelicko-Augsburska,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-12-28 15:00
miejsce
Filharmonia Opolska, Opole, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-12-28 17:30
miejsce
Filharmonia Opolska, Opole, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2026-01-02 19:00
miejsce
Filharmonia Opolska, Opole, ul....
wstęp biletowany